Home » Ik ben kind (12+)
Ik ben kind (12+)

Ik ben kind (12+)

Zijn je ouders gescheiden of gaan ze uit elkaar? Dat is niet leuk. Je bent niet de enige, want er zijn meer kinderen die ouders hebben die uit elkaar gaan of zijn gegaan. Het is een grote verandering.

Je kunt met allerlei vragen en gevoelens zitten: Hoe gaat het nu verder? Waar gaan we wonen? Zie ik mijn vader of moeder nog wel? Het is normaal dat je deze gedachtes, vragen en gevoelens hebt.

Er zijn websites speciaal voor kinderen, waarvan de ouders gaan scheiden of gescheiden zijn. Je kunt hier meer lezen over diverse onderwerpen. Je kunt jouw mening kwijt over scheiden, je kunt lezen wat er allemaal bij een scheiding komt kijken en wie je kunnen helpen.

Wat kun je doen?

  • Zoek hulp als dat nodig is bij iemand die jij kunt vertrouwen (een familielid, op school of via de kindertelefoon). Praat over wat je denkt en wat je voelt.
  • Blijf uit de ruzies van je ouders.
  • Verzamel informatie. Hoe meer kennis je hebt, hoe beter je om kunt gaan met uitdagingen en dilemma’s.
  • Kom je er niet uit? Zoek dan hulp. Kijk hiervoor in de sociale kaart of neem contact op.
Ik ben kind (12+)

Meer informatie

Hoe meer kennis je hebt, hoe beter je om kunt gaan met uitdagingen en dilemma’s.

Aanbod

In samenwerking met gemeenten publiceert Two2Tango op de website het zorgaanbod per gemeente. Bekijk het aanbod voor Alkmaar en Zaanstad.

Meer informatie

Meer informatie kan je vinden op de volgende websites. 

Je kunt laten horen wat je denkt, voelt en vindt van de scheiding van je ouders op Villapinedo. Bijzonder is dat er op deze site een speciale brief voor jou klaarligt. Verder kun je online vragen stellen en je kunt zelfs een online maatje vinden die naar jouw verhaal luistert. 

Als jongere kun je hiervoor een kijkje nemen op www.infovoorjou.nl 

Ook de website www.ouders-uit-elkaar.nl kan je gebruiken om meer informatie krijgen. Hier kun je lezen wat er allemaal komt kijken bij een scheiding en krijg je tips speciaal voor jou. 

Als je iemand wil spreken: www.kindertelefoon.nl. Je kan ook chatten! 

En kijk ook eens op www.voorjongehelden.nl.  

Als je het gevoel hebt dat er niet naar jou geluisterd wordt is er de kindbehartiger. Deze komt op voor de belangen van kinderen. De website is www.kindbehartiger.nl