Home » Ik heb een relatie
Ik heb een relatie

Ik heb een relatie

In iedere relatie komen momenten van twijfel voor. Een beetje twijfel is heel gezond, dat heeft iedereen wel eens! Langer twijfelen aan je relatie kost veel energie en het kan zijn dat je je heel alleen voelt. Moet je er nu voor vechten of juist loslaten?
Die twijfel is een teken dat er verandering nodig is. Neem dit in ieder geval serieus.

Two2Tango biedt jou de mogelijkheid overzicht te krijgen over je situatie en deze stapsgewijs na te gaan:

  • Maak een account aan in Mijn Tango en verken op professionele wijze jouw situatie
  • Lees hoe anderen omgaan met hun situatie
  • Verzamel informatie. Hoe meer kennis je hebt, hoe beter je om kunt gaan met uitdagingen en dilemma’s.
  • Informeer iemand uit je omgeving over Two2Tango
Ik heb een relatie

Ik ga aan de slag

Mijn Tango is jouw persoonlijke omgeving waar je online aan de slag gaat om jouw situatie te verkennen. Two2Tango helpt jou om bewust met jouw situatie om te gaan. Er is toegang tot professionele informatie, de Digitale Werkschool en de Relatiemonitor.

Je bent niet alleen

Lees over de ervaringen van anderen die in dezelfde situatie zitten.

Meer informatie

Hoe meer kennis je hebt, hoe beter je om kunt gaan met uitdagingen en dilemma’s.

Aanbod

In samenwerking met gemeenten publiceert Two2Tango op de website het zorgaanbod per gemeente. Bekijk het aanbod voor Alkmaar en Zaanstad.

Je bent niet alleen

Ervaringen Irma en Martijn

“Ondanks dat we goed konden benoemen wat bij ons de problemen waren, veranderde er niets. Daarom zijn we in relatietherapie gegaan.”

‘Het voelde meteen goed’

“We ontmoetten elkaar via internetdating en het was eigenlijk meteen “vlam in de pan”. We waren beiden eerder gescheiden, zonder kinderen en al langer aan het daten. Het voelde meteen goed en solide. Binnen twee jaar kwam ons eerste kind en nog twee jaar later de tweede.”

De eerste scheurtjes…

Irma: “De relatie is onder druk komen te staan door een combinatie van factoren. Ten eerste hadden we twee kleine kindjes en een drukke baan. Martijn is eigen ondernemer en door de economische crisis stond zijn inkomen behoorlijk onder druk. Dit gaf veel stress in het gezin.”
Martijn: “We konden altijd goed benoemen wat er speelde. Ook namen we veel tijd om samen te borrelen of een paar dagen weg te gaan. Dat hebben we echt goed gedaan.”
Irma: “Drie jaar geleden raakte ik overspannen en vanaf dat moment ben ik een andere weg in geslagen. Martijn en ik zaten nu veel samen thuis, op gegeven moment brak mij dat op. Mijn behoefte aan de ‘borrelmomentjes’ samen nam ook af, we spraken elkaar al zo vaak.”

Martijn: “Ondanks dat wij beiden goed konden praten en analyseren, veranderde er uiteindelijk niets. Irma gaf aan zo niet meer verder te kunnen en stelde voor naar een relatietherapeut te gaan.”

In actie

“We hebben echt de tijd genomen om een relatietherapeut te zoeken waar wij beiden een goed gevoel bij hadden. We hebben uiteindelijk vier gesprekken gehad. We wisten natuurlijk wel wat er speelde, dus daar is niets nieuws uit gekomen. Wel hebben we kunnen werken aan bepaalde patronen waar we in zaten en inzicht gekregen in de wijze waarop wij ieder reageren.

We ervaren weer wat meer ruimte en weten ieder waar we aan te werken hebben.”

Resultaat

“De problemen waar wij last van hebben, zijn niet opgelost. Als vrienden en ouders gaat het oké, maar dat is voor ons beiden niet genoeg. We accepteren dat we in deze situatie zitten en dat we niet weten wat de toekomst brengt. Het klinkt misschien gek, maar dat geeft veel lucht. We kunnen voorlopig als gezin verder en plagen onszelf niet steeds met de gedachte dat we een besluit moeten nemen.”

Meer informatie

In je leven veranderen er regelmatig dingen. Je gaat werken, krijgt een nieuwe baan, er komen kinderen. Als jouw leven verandert, veranderen de relaties met vrienden en andere sociale activiteiten mee. Dat is logisch, zou je zeggen. Maar hoe zit het met je liefdesrelatie?

Vaak blijkt dat we zo gewend zijn aan hoe we met elkaar omgaan, dat dit niet automatisch mee verandert als dit wel nodig is. Misschien heb je veel minder tijd voor elkaar of reageer je allebei heel verschillend op wat er gebeurd is? Op het moment dat je merkt dat je veel denkt over scheiden, veel ruzie hebt of juist minder interesse in elkaar, is het tijd voor actie.

Wat kun je doen?

  • Spreek je twijfel uit naar je partner. Vind je dit moeilijk? Zoek daar dan hulp bij. Vaak blijkt dat de partner ook niet helemaal tevreden is.
  • Ga samen op zoek naar oplossingen en maak hier ook tijd voor.
  • Komen jullie er niet samen uit, zoek dan hulp. Cijfers tonen aan dat hulp zoeken zin heeft, ook als jullie besluiten uit elkaar te gaan.

Kom je er niet uit? Zoek dan hulp. Kijk hiervoor in de sociale kaart of neem contact op.