Home » Nieuws » Ira Relatiecoach, blog 2: Als aandacht en respect verdwijnen

Ira Relatiecoach, blog 2: Als aandacht en respect verdwijnen

Wanneer je partner je niet de aandacht geeft die je verdient of je niet behandelt met respect, is dat vaak een aanleiding om te gaan twijfelen over je relatie.

Zit jij in deze situatie en wil je hier verandering in? Begin dan eens door jezelf de volgende vragen te stellen:

  1. Ben je bereid de verantwoordelijkheid voor je relatie voor de volle 100% op je te nemen?
  2. En wat doe jij precies, waardoor je in deze situatie terecht bent gekomen?
  3. Wat doe jij om het gedrag van je partner te ontlokken of, waarom sta je toe dat je partner je op deze ongewilde manier behandeld?

Dit is een uitnodiging om aan de slag te gaan. Immers, als je een ander resultaat wilt zien, het respect en de aandacht wilt krijgen, die jij verdient, zul je iets moeten veranderen. Als je niets doet, zal het hetzelfde blijven. Dat begint met je partner te laten zien hoe jij wilt dat hij/zij met je omgaat. 

Je hebt altijd een keuze

Misschien denk je nu: ‘Maar dat moet hij/zij toch al weten?’ Dat kan misschien zo zijn, maar daar verander je niets mee. Je laat hiermee de keuze hoe met jou om te gaan bij je partner liggen. In plaats daarvan kun je er ook voor kiezen je partner te vertellen wat jouw verwachtingen en behoeften zijn. Wanneer je dat op een vriendelijke manier doet kan het niet anders dan dat je samen de relatie herdefinieert.

Wat je aandacht geeft, groeit

Zelfs als je jarenlang in hetzelfde negatieve patroon hebt gezeten, blijft het feit dat wanneer jij betere keuzes maakt, jouw gedrag automatisch mee verandert. En daarmee inspireer je ook je partner.

 

Wil je meer weten? Maak een account aan in Two2Tango en ga aan de slag met jullie commucatie.

 

Over Ira

Ira Slikker is relatiecoach en helpt stellen door het hele land. Ira deelt haar ervaringen in blogs voor Two2Tango.

Wil je meer weten over Ira? Kijk dan op haar website.

 

Ira Relatiecoach, blog 2:  Als aandacht en respect verdwijnen

Ik ga aan de slag

Mijn Tango is jouw persoonlijke omgeving waar je online aan de slag gaat om jouw situatie te verkennen. Two2Tango helpt jou om bewust met jouw situatie om te gaan. Er is toegang tot professionele informatie, de Digitale Werkschool en de Relatiemonitor.

Sociale kaart

Zoek organisaties die ondersteuning bieden op het gebied van relaties en scheiding. Voer de eerste vier cijfers van je postcode in zodat we gerichter kunnen zoeken.