Home » Nieuws

Nieuws

Het laatste nieuws van two2tango

Challenge van Ministerie gewonnen met online scheidingsloket!
17/04/19

Challenge van Ministerie gewonnen met online scheidingsloket!

Onze collega’s van UitElkaar.nl bouwen hard aan een online scheidingsloket. Eind juli is het prototype klaar. Uniek is dat zij hierbij naast het juridische stuk ook het procesmatige deel meenemen. Zo verwijzen zij ook naar Two2Tango, omdat zij ervaren dat 80% van hun bezoekers nog twijfelt over scheiding. Dankbaar dat wij met hen mee mogen… Lees meer »


Vandaag vieren we de dag van de liefde
14/02/19

Vandaag vieren we de dag van de liefde

Het is feest! Op Valentijnsdag, de dag van de liefde, lanceert Two2Tango haar nieuwe website. Dat is natuurlijk niet voor niets. Bij Two2Tango staat liefde centraal. Als je samen bent, als je relatietwijfels hebt én als je uit elkaar gaat. Want ook dat kan liefdevol.

Wat doe je als de relatie verandert? Of je nu partner, kind, grootouder of stiefouder bent, Two2Tango helpt je om bewust met de situatie om te gaan en te kijken naar wat er wél goed gaat. Op de nieuwe website vind je onafhankelijke informatie, ervaringsverhalen, tips en advies. Met behulp van de Relatiemonitor krijg je… Lees meer »


Ontwikkelingen in onze relaties
12/02/19

Ontwikkelingen in onze relaties

Bij Two2Tango bouwen we aan duurzame relaties. Voor jou, en voor onszelf. We zijn dan ook blij dat we steeds meer organisaties en gemeenten onze partner mogen noemen. We trainen de aangesloten professionals hoe ze Two2Tango in kunnen zetten. Op de foto zie je de laatste groep gecertificeerde professionals. Gefeliciteerd!

Leden Two2Tango bestaat op dit moment uit zeven lid organisaties. Recent hebben we afscheid genomen van MEE Amstel en Zaan. Two2Tango paste helaas niet langer bij hun kernactiviteiten. Daar staat tegenover dat we een nieuw lid hebben mogen verwelkomen: Altra. Deze organisatie is vanaf het begin inhoudelijk betrokken geweest bij Two2Tango. Met Altra verwelkomen we… Lees meer »


Two2Tango in de praktijk: het verhaal van Jelko
12/02/19

Two2Tango in de praktijk: het verhaal van Jelko

Two2Tango zou niet kunnen bestaan zonder de betrokken professionals. Zij zetten zich iedere dag in om partners, ouders, grootouders en kinderen inzicht én overzicht te bieden als de relatie verandert. Eén van die professionals is Jelko van Riet, sociaal werker in een sociaal wijkteam van de gemeente Zaanstad.

Na zijn opleiding Maatschappelijk werk en Dienstverlening heeft Jelko een vervolgstudie gedaan in de richting van gezinsbehandeling met als specialisatie intensieve ambulante gezinsbehandeling. Dat zijn vaak moeilijk toegankelijke gezinnen met kinderen die meerdere en complexe problemen hebben, bijvoorbeeld als er sprake is van huiselijk geweld of kindermishandeling. Niet de makkelijkste doelgroep dus, maar het is… Lees meer »