Home » Nieuws » Ira Relatiecoach – Blog 1: Samengesteld gezin

Ira Relatiecoach – Blog 1: Samengesteld gezin

Samengesteld gezin; vechten, vallen, maar vooral opstaan

Wanneer je een samengesteld gezin gaat vormen heb je veel antwoorden nodig. En het liefst zo snel mogelijk, weet ik uit eigen ervaring. Vragen als: Hoe speel ik zowel moeder als vader? Hoeveel kan ik van mijn kind eisen tijdens de overgang naar een nieuw gezin? Welke rol speel ik bij mijn stiefkinderen? En nog veel meer vragen.

En de kinderen varen mee

Het is moeilijk om dingen door de ogen van iemand anders te zien als je niet in hun schoenen hebt gelopen. Of jij nu de stiefouder bent of je partner die rol heeft, praat vaak over hoe het gaat en wat de ervaring is vanuit het oogpunt van de ander. Vanuit jullie   goede bedoelingen en een liefdevol hart, kunnen jullie beiden goed tot je recht komen. Als biologische ouder wat er nodig is om de kinderen te beschermen. Als stiefouder de tijd die nodig is om een fijne relatie met de kinderen op te bouwen. Besef dat de kinderen ongevraagd meevaren op dit bootje. Kinderen kregen geen kans om te kiezen of ze een nieuw familielid wilden, dus veel zorg is nodig om hen te helpen zich aan te passen aan de situatie. Sluit jullie tempo aan bij de kinderen, waar mogelijk.

Hand in hand

We zijn allemaal op een bepaald moment in ons leven geholpen. Ook mijn eigen samengestelde gezin opbouwen ging niet zonder slag of stoot, maar wel hand in hand. Durf vragen te stellen. Er zijn antwoorden op elke vraag. Moed wordt niet bepaald door degenen die vochten en niet vielen, maar door degenen die vochten, vielen en weer opstonden.

 

Over Ira

Ira Slikker is relatiecoach en helpt stellen door het hele land. Ira deelt haar ervaringen in blogs voor Two2Tango. Wil je meer weten over Ira? Kijk dan op haar website.

www.irarelatiecoach.nl

Ira Relatiecoach – Blog 1: Samengesteld gezin

Ik ga aan de slag

Mijn Tango is jouw persoonlijke omgeving waar je online aan de slag gaat om jouw situatie te verkennen. Two2Tango helpt jou om bewust met jouw situatie om te gaan. Er is toegang tot professionele informatie, de Digitale Werkschool en de Relatiemonitor.

Sociale kaart

Zoek organisaties die ondersteuning bieden op het gebied van relaties en scheiding. Voer de eerste vier cijfers van je postcode in zodat we gerichter kunnen zoeken.